4 Ocak 2012 Çarşamba

TERBİYELİ SEBZELİ ET HAŞLAMA


İçimde bir umut heves istek var ama nedeni yok gene.yeni yılda kaynaklanıyor belkide.bütün gazeteleri okuyasım,bloglarda dolaşasım,elimdeki kitaplarımı bitiresim evimi pırıl pırıl yapasım kendimi süsleyip püsleyesim var:)bitmek bilmeyen istekler var anlayacağınız, salonuma tasarladığım minderleri dikesim, duvara tablo yapasım var.umarım hepsini yapacak enerjim de olur...


Yemeğime geçecek olursam eğer severek yedik et sevmeme rağmen benim de çok hoşuma gitti.


geçelim tarifimize


malzemeler

  • 500 gr. kuşbaşı doğramış dana eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • birkaç dal ince doğranmış maydanoz
  • su
terbiyesi için
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • su
yapılışı
  • etler bir tencereye alınıp üzerine geçecek kadar su konup  bir taşım kaynatılır.
  • köpüğü çıkıp siyah bir su bırakacaktır, bu suyu döküp etler yıkanıp tekrar üzerine kadar çıkacak kadar su konulup tekrar pişmeye bırakılır.
  • o sırada üzerine rendelenmiş sarımsak,defne yaprağı ve karabiberi eklenir.
  • pişerken üzerine çıkan köpükleri alınır.
  • patates ve havuç soyulup doğrandıktan sonra etlerin pişmesine 5 dakika kala önce havuç ardından patates eklenir.
  • terbiyesi için bir kase içinde limon suyu,yumurta sarısı,unu alıp üzerine biraz soğuk su eklenip çırpılır.
  • et ve sebzeler piştikten sonra terbiyeyi haşlama suyu ile ılıtırak tencereye yavaş yavaş eklenir.
  • tuzu ve ince kıyılmış maydanoz eklenip birkaç dakika daha kısık ateşte pişirilir.

diğer et yemekleri için buraya


4 yorum:

  1. Canım bugün bendede müthiş bir yorgunluk ve halsizlik var nasıl ça
    lıştığımı bir ben bir Allah biliyor.İnşallah enerjin bir an önce geri gelir:)))Çok severim haşlamayı ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yemeği istiyorum canım benim.Üzerine limon sıkıp verir misin lütfen?Soğuk havada nasıl da güzel olur şimdi...

    YanıtlaSil
  3. inşallah en kısa zamanda gerçer yorgunluğun,teşekkürler derya:)

    YanıtlaSil
  4. ah keşke gerçekten verebilsem:) teşekkürler meri:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak icin hesabınız olmasa da olur , seçeneklerden URL' yi seçip isiminizi yazmanız veya Anonim'i seçip bu kez yorumunuzun altına isminizi yazmanız yeterlidir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails